2012. október 9., kedd

Acer Cloudmobile - Kicsomagolás, alapinformációk, teszt hamarosan

Az Acer Cloudmobile elég régen az egyik személyes favoritom, jó régen jelentették be, de csak ideért végre. Nem a nagy számokkal akar hódítani, de amit kínál az az eddigi megítélésem szerint igen jó ár/paraméter jellemzőkkel írható le. Éppen ezért kifejezetten vártam a futárt, holott már jó régen tart a "burnout", nem nagyon van olyan készülék, ami komolyabban tűzbe hoz. A Cloudmobile ugyan nem hoz tűzbe, de lehet, hogy megtartom, pl. a fenti képeken is látható benchmark érték miatt is. Egy kérdés nyitott még számomra, az akku üzemideje, de ezt később mondjuk.


Mit szerettem volna pontosabban látni:
 • Az általam még elfogadható mérettartományon belül van-e?
  IGEN. kifejezetten kényelmes, jó kézbe venni, nem is nehéz, zsebre is vágható. A HD720 kijelző pedig megadja azt a pluszt, amiért amúgy a korábbi telefonomat (Sensation) lecserélném, mert már öregecske, és már ki is szerettem az eddig etalonnak hitt márkából.
 • Azért mégis "csak ACER", tényleg megtanultak volna okostelefon gyártani? Eddig is tudható volt, hogy a készülék IF formatervezési díjakat nyert, jól látható, hogy az ACER nagyon nem akar lemaradni az Androidos vásárlókról, hiszen a dömpingáron bekebelezett PC piac után nem kis üzlet a "mobility" egyéb ága sem. Ugyanakkor az E-TEN előélet miatt bizony idegenkedtem tőle rendesen. Rövidebbre fogva már nem idegenkedem. Első okostelefonnak amúgy szerintem nem való, hamarosan mondom is, miért, de aki lényegében teljesen testre szabja az Androidot, annak ez a telefon éppen annyira jó választás lehet, mint a robosztusabb és méretesebb nagyobbak, ha pedig alapvetően "munkatelefon", akkor a processzor-erő vagy a kevesebb memória hiányosságait éppen az a kiváló ártszint kompenzálja, amit az ACER kínál. 
 • A szokásos felhasználói kérdések tisztázása. Mi van a csomagban, hol a kézikönyv, lehet-e magyar nyelvi beállításokat választani. A csomagban az van, amit a hirdetésben írunk, itt az angol kézikönyv, a magyarítás pedig bonyolultabb, illetve nem megy. Az első bekapcsoláskor elérhető nyelvek: Cseh, Német, Angol, Spanyol, Francia, Olasz, Holland, Lengyel, Portuál, Orosz. Az ismert magyarítási módszerek segítségével nem sikerült a beállításokat lokalizálni, a többi nagyjából problémamentes. Így érzésre azt mondanám, hogy olyan 60%-ban lokalizált. Ám ha valaki eleve a launchert is cseréli (pl. én a Go Launcher EX), akkor a lokalizáció is fejlődik, fektetett üzemmódot is kap, meg persze annyi asztalt/ikont amennyit szeretne, és úgy alakítja ki a kényelmes kezelőfelületet, ahogy akarja. 
 • FONTOS! Lokalizáció ugyan nincs, de a SWYPE billentyűzet segítségével gyorsan, hatékonyan, sőt, akár élőszóban is dolgozhatunk. Érdemes kipróbálni, kis gyakorlással egészen jól működik, haladós. A jövőben mindenképpen eljutunk majd oda, hogy az okostelefon lesz az első számú e-mail kliens, esetleg dokumentumok szövegbeviteléhez (pl. blogbejegyzések készítéséhez) is elfelejthető a billentyűzet, a CloudMobile már ezt a jövőt is hozza.

teszt a WikiTech oldalain!

Ár, vásárlás, specifikáció: 


2 megjegyzés:

 1. A teszt ugy latom elmaradt! :(

  VálaszTörlés
 2. nem maradt el, kattints a teszt a wikitech oldalain linkre!

  VálaszTörlés