2012. október 30., kedd

Google Nexus 4 - bejelentve, LG gyártmány, 4,7'';2GB;Quad-Core

A hurrikán ellenére is bejelentésre került a Google Nexus 4, melyet az előzetes pletykákban is szereplő gyártó, azaz valóban az LG épít. A legújabb Android operációs rendszerrel érkezik a készülék, várhatóan ez a modell is sokáig frissíthető lesz. Technikai paraméterei lenyűgözőek, bár a vásárlása alaposabban átgondolandó, hiszen a Google hagyományoknak megfelelően ez a készülék sem lesz bővíthető memóriakártyával, és az LG hasonló modelljéhez képest (Optimus G) gyengébb kamerát is kapott (8 vs 13). A 8 és 16 GB-s változatokban elérhető Nexus 4 ettől függetlenül is előremutató modell.

Erős négymagos processzorral rendelkezik,  megkapta a Google Now szolgáltatásait, és a bejelentést követő néhány héten belül végre Európában is elérhető lesz a Google Music szolgáltatása (2012/11/13-val csak FR/DE/UK és egyéb Nyugat-Európai országokban indul, a magyar indulásról még mindig nincs pontos információ). Gyors, erős, alkalmas navigációra, internet-elérésre (Google Chrome beépítve), élőszóban is kereshetünk a Google keresőjével, de a szövegbevitelre is kínál új megoldást a Google, a 'gesture typing' a korábban több gyártó által is bemutatott ujjmozdulatokkal történő bevitelt jelenti, a billentyűzetről nem kell felemelni ujjainkat, csak néhány karakteren végighúzzuk és a készülék már tudja is, mit akarunk írni :)

A Google teljes ereje rendelkezésre áll, naptár, levelezés, kontakt-adatok. Mind-mind könnyedén szinkronizálva, mindig rendelkezésre áll, fényképeit, adatait a lehető legegyszerűbben teheti elérhetővé önmaga, ismerősei, egyéb készülékei számára, a 'Google-felhő' valóban mindenben támogatja.

A 8 Mpix kamera fő érdekessége a 360 fokos felvételkészítési lehetőség. Ugyanúgy akarja látni felvételeit, ahogy a Google street-view mutatja a világot? Erre kész a megoldás. A készüék kijelzője is egyedülállóan részletgazdag, 1280x768-as felbontással, erős Gorilla Glass védőüvegezéssel rendelkezik. A HSPA+ kompatibilis kártyafüggetlen modell minden hazai mobilszolgáltató SIM kártyáit fogadja.

Főbb műszaki jellemzői:

  • Android 4.2 Jelly Bean
  • Quad-Core 1,5 GHz processzor
  • 4,7'' 768x1280, Gorilla Glass 2 érintőképernyő
  • 2 GB RAM, 8/16 GB háttértár (verziótól is függ, a ténylegs szabad terület kevesebb), nincs memóriakártya-bővítési lehetőség
  • HSPA+, WiFi, AGPS, BT, NFC, 
  • 3,5 mm jack, micro USB, SlimPort HDMI
  • 8 Mpix hátsó kamera 1080HD videó, 360 fokos felvétel, 1,3 Mpix első kamera
  • Szenzorok: gyorsulás, gyro, közelítés, fény, pressure, compass
  • 133,9 x 68,7 x 9,1 mm, 139 gramm
  • 2100 mAh akkumulátor

Forráshttp://support.google.comhttp://www.google.com/nexus/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése