2012. november 3., szombat

Google Nexus 4 bemutató

Az Engadget vezető szerkesztői által alapított The Verge geekjei Andy Rubin tesztkészülékét is kézbe foghatták, igen részletes bemutatót készítettek a legújabb Google telefonról, a néhány héten belül elérhető Nexus 4-ről. A teljes teszt minden jó angolosnak ajánlott, a főbb információkat igyekeztem összegezni:
 • Bemutató videó ide kattintva, összhatás kiváló. LTE verzió ugyan nincs, de ez egyelőre csak Amerikában komoly hiányosság, hazai vásárlásra erősen ajánlott. A legújabb operációs rendszer miatt is, a vezetékmentes töltés miatt is, a 2GB RAM miatt is érdekes lehet a beszerzése.
 • A készülék érdekessége, hogy a hátlap is Gorilla Glass bevonatot kapott. A tesztvideón látható példány sajnos máris repedt volt, ráadásul olyan ponton látszik ez, ahol eleve nagyobb lehet a feszültség. Ugyanakkor érdekes, izgalmas, holografikus hatást kelt a hátlap mintázata. Viszont könnyen karcosodhat (a GG ellenére) a hátlap. Tehát vagy vigyázni érdemes rá, vagy eleve úgy megvenni, hogy nem hímes tojást veszünk...
 • Az előlapi üveg lekerekített, remekül kezelhető, jól támogatja a nagyobb, dinamikusabb ujjmozdulatokat is.
 • Összességében remek anyagminőséggel, soft touch perem, kézbe jól simuló kerettel, és természetesen jól látható képernyővel jön majd az új Nexus. Az LG IPS kijelzőinek azért más a színhatása, mint a korábbi Galaxy Nexusnak, "mosottabb" hatást kelt.
 • Szokás szerint 'a leggyorsabb' jelzővel illethető ez az Android készülék is. Ez már nem is meglepő, ráadásul a 2GB beépített memória mellett ezen csodálkozni sem nagyon lehet. 
 • A szokásos probléma a kevésnek tűnő tárhely, hiszen 8 és 16 GB háttértárral érkezik a telefon, nincs SD slot sem. Így aki nem használ valamilyen online tárterületet is (pl. Google Drive, Skydrive, Dropbox), annak nem feltétlenül ajánlott. No de akkor tessék használni. Az egyszerűsítés végett pedig hamarosan elérhető lesz Európában is a Google Music (Magyarországon nem indul ez 11/13--mal, de várjuk nagyon), így akár 20 000 zeneszám tárolása és felhő-elérése is megoldott lesz. Cserébe olcsó, a 8GB-s induló verzió US ára igen vonzó (~300 USD).
 • A készülék kamerájának képességei alacsonyabb fényviszonyok között is kiválóak, ráadásul a megújult Android 4.2 szoftveresen sokat javított a kamerán. A 360°-os panorámakép készítésének lehetőségén felül is kényelmesebbé vált a telefon fényképező és videó funkciójának kezelése, teljesen áttervezték. Gyorsabb lett, HDR képet készít, könnyű beállítani, szerkesztgetni.
 • A beépített 2100 mAh akkumulátor elegendő teljesítményt garantál egész napos használathoz is.
 • Apróságnak tűnik, de a gyors-beállításokhoz is új gesztust kínál az új operációs rendszer, az értesítési területen kétujjas húzással azonnal az alapvető gyors-beállításokhoz juthatunk (fényerő, wifi, BT, repülőgép-mód ki/be, stb.). A Swype-ra hasonlító új billentyűzettel is sokkal kényelmesebb dolgozni, könnyedén elsajátítható a kezelése.


2 megjegyzés:

 1. Mint kiderült van benne LTE
  http://www.engadget.com/2012/11/16/ifixit-google-nexus-4-teardown-battery/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi a kiegészítést. Ezek szerint a chip ott van. Gondolom akkor most az amerikai rom-főzőcske beindul majd. Itthon továbbra sem túl lényeges ez.

   Törlés