2013. január 14., hétfő

Samsung a CES-en: Flexibilis kijelző, 8 magos processzor

A Samsung az Apple-hez hasonlóan már tavaly kommunikálta, hogy az ún. nagy bejelentést nem feltétlenül igazítja a nagyobb rendezvényekhez, elég felnőtt ő ahhoz, hogy külön rendezvényeken mutassa be, amiből aztán sokmilliós eladásokat tervez. A Galaxy S II Plus ugyan bejelentésre kerül, de az a készülék (JB/1,2Ghz Dual-Core/4,3'' WVGA) ma már inkább a belépő kategória, azaz olcsó, nagy tudású mindenes, de nem ez hoz majd eladási rekordokat idén a gyártónak.


Két alaptechnológiát viszont megismerhettek a látogatók, hajlított kijelzővel rendelkező prototípust láthat az, ami a forrásban szereplő linkre kattint. A beágyazott videót remekül mutatja, hogy ha még nincs is hajlítható alaplap, meg akkumulátor, azért a flexibilis kijelzővel már így is lehet mit kezdeni, pl. a készülék állapot-értesítései, vagy mini alkalmazások futhatnak, miközben nyilván kevesebb áramot fogyaszt a telefon.

EXYNOS 5 OCTA - Az ARM big.Little / Cortex A15 -re épülő processzor képességeit is bemutatta a Samsung. A technológia lényege, hogy a nagyobb teljesítményű A15 magokat (1,8 GHz-n), 1,2 GHZ-s A7 magok is kiegészítik, ha az is elegendő lehet. Az egyik csoport alacsonyabb fogyasztást, a másik nagyobb teljesítményt kínál, ez azt is jelenti, hogy estenként akár 70%-kal is alacsonyabb energiával beéri a készülék. Pl. a Galaxy S III-on mérve ez azt jelenti, hogy alaposan meghosszabbodna az üzemideje, ha ezt a megoldást alkalmazná a gyártó.

Forráswww.theverge.comwww.engadget.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése