2013. február 20., szerda

Ár, vásárlás: HTC ONE - előrendelhető, induló ára nettó 525€

Vélemény: A tegnapi bemutató óta egyre több információ érhető el a HTC idei szupertelefonjáról a HTC ONE-ról. Talán a legfontosabb az induló ár, mely borsosnak, vagy átlagosnak is tekinthető, ám érdemes ezt fenntartással kezelni, hiszen a készülék csak március végén érkezik. A piaci pletykák szerint a Samsung idei új Galaxy high-end bejelentése már március közepére várható. Azonnal leárazhatja tehát a ONE-t egy olyan ütős Samsung bejelentés, mely lényegesen érdekesebb műszaki tartalmat sorakoztat egy készülékbe.


Nyilvánvalóan az Exynos Octa ilyen bejelentés lehet, lehet, hiszen talán magasabb osztálynak minősül, mint az evolúciós lépcsőn egyet lépő Snapdragon 600 a One-ban. Ahogy a bővíthetőség (sdxc), vagy egy 'faltól-falig' HD1080 képernyő, esetleg egy jobb akku, no és egy fémházas Samsung is mind-mind más kimenetet adhat. Ne feledjük, hogy a Galaxy SII és az SIII már egyértelműen jobb volumen-eladásokat hozott a Samsungnak, annak ellenére, hogy aki HTC-hívő, az nem alkuszik könnyen, zsigerből le fogja gyagyizni a koreai vaskereskedőt, amíg a fényes műanyag szappantartót preferálja  :). No igen ám, de a számokon és emóciókon túl a terméktámogatásban is többet mutatott fel eddig a Samsung, és aki 1 évnél hosszabb időre tervez egy min 150 000 Forintos telefonnal, annak ez fontos kell legyen. Pl. a Galaxy SII még mindig frissült, míg a kb egykorú HTC Sensation és XE egyelőre köszöni, de  ő csak ICS-ig jött. Nem beszélve arról a magyar sajátosságról, hogy a Samsung szervizfutár -még ha nem is mindig működik- azért csak életképesebb választás itthon, mint a tavaly alaposat rontó hazai HTC terméktámogatás.

Nehéz persze gyökeresen újat hozni, ezért a HTC-s erőlködés az Ultrapixel technológia alapos bemutatásával, vagy a Blinkfeed fókuszba helyezésével is érthető. Am ha pusztán onnan indulunk el, hogy a piaci pozíciók további romlását mindeképpen meg akarja majd akadályozni a HTC miközben két további nagyágyú -a Nokia és a BlackBerry- is ugyanarra törekszik, hogy 2013 nála is trendfordító év legyen, és ehhez hozáadjuk, hogy a Samsung és az Apple pedig milliárdos forrásokon ücsörög, hogy tegyen a feltörekvők ellen, akkor borítékolható, hogy ennyi sok "harcos" között bizony idén is akciók özönére és folyamatos áresésre is számítani lehet (pl. amerikai Trade-In promókról már most hallani). Így az igazán jó áron elérhető HTC One akár már a termék életciklusának második havától elérhető lesz. Addigra a bugokat is jól kijavítja majd az elsőzők által megtámogatott gyártó, túl leszünk valamilyen "antennagate"-n is, rootolva is lesz a holmi, szóval, hogy ki mivel megy majd nyaralni, azt hamarosan meglátjuk :).

Több kérdés már ma tisztázódott, vegyük sorra:
  • Induló ára nettó 525 Eur körül, reálisan 500-ért is elérhető lesz, nem kizárt, hogy az előrendelők extra ajándékokat kapnak majd, ha meg is erősítik előrendeléseiket (újabban ezt csinálja anyahajónk).
  • Lokalizáció, magyarítás: az első videók alapján igen, van/megoldott
  • Mikortól? Március vége
  • A csomagban? Csak a szokásos (töltőkábel és adapter, készülék, headset - nem beats)
  • Előrendelésnek mi értelme? Bővebben alább, röviden: 1. semmit nem kockáztat 2. nem terhelik, nem fizet, de jog arra, hogy ha túlkereslet alakul ki, akkor érkezési sorban előbb kap, aki előbb jött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése