2013. február 19., kedd

HTC One lett az M7 neve: Quad-Core, 4.7''HD, 2GB RAM, JB, Sense 5

Az MWC előtt alig néhány nappal nagy felhajtás közepette mutatta be a HTC a legújabb okostelefonját. Peter Chou ugyan még HTC M7 néven ünnepeltette a karácsonyi bulin, de a végleges név a tavaly bevezetett HTC ONE családneve, egyéb kiterjesztés (pl. ONE X++ vagy ONE SUPER M7) nélkül. Mintha egyfajta szintézisét adná az új név mindannak a jónak és persze rossznak, ami tavaly történt a HTC-vel. A legrosszabb ugye a számadatokból ismert, a stagnáló, vagy nem emelkedő piacon jó kilencmillióval kevesebb készüléket értékesített a gyártó, mint a megelőző évben, öt negyedéven keresztül 'profit-warning' volt. A jó az, hogy állítólag vége a káosznak, a dilettáns értékesítésnek, a buta tervezésnek és a gyenge supportnak. A megújuló marketing örömmel jelentette, hogy mindennek most vége, új korszak kezdődik a HTC életében, s ezt egy mindent vivő, mindennél erősebb modellel ünnepli a gyártó.Alu hátlap, elegáns vékony 9,3 mm vastag készülék, 2300 mAh akku, 4,7 hüvelykes HD kijelző, megújult Sense 5.0, kiváló kamera, kiváló hangzás. Tényleg minden tekintetben szuper a 2013 februárjában bejelentett Android okostelefon. Elegáns alu borítással és gyakorlatilag illesztésmentes kialakításával igazi luxus-érzést kínál.


A hardver ereje lényegében ma már alapkövetelmény egy csúcskategóriás okostelefonnál, az ördög mindig a részletekben keresendő. A HTC ONE esetében az alábbi érdekességek különböztetik meg a terméket mások csúcstelefonjától:
 • BlinkFeed: Az újratervezett Sense kezelőfelület egyik legérdekesebb megoldása a teljesen új élő kezdőképernyő. Számos esemény konfigurálható erre, akár a következő programunk, akár barátok ismerősök facebook, twitter bejegyzései, de ha tetszik, akkor kedvenc csapatod hírei vagy tech-mániákusoknak instant tech-hírek :). Egy webes felület is segíti a készülék testreszabását.
 • UltraPixel kamera - HTC ZOE: Egy átlagos mobilkamerához képest 300%-kal több fényt érzékel az új BSI szenzoros kamera. Segítségével tehát bárki profi fényképeket vagy akár videókat is készíthet, természetesen egyből feltöltheti, megoszthatja másokkal. A HDR fényképezés is alap. A telefon ImageChip2 processzorral is rendelkezik, optikai képstabilizációt is kínál. Folyamatos fókuszt, és képstabilizációt is kínál. Teljesen új technológia, akár 4-5 állóképet is képes rögzíteni, miközben full HD videót vesz fel! Természetesen a Zoe Share segítségével ezt egyből meg is oszthatja. A kamera és a megapixelszám helyett a az új megoldás nagyobb fizikai szenzorokkal dolgozik, és három vezető technológiai megoldást kombinál (nagy szenzor, optikai stabilizáció, f/2.0 objektív). Részletesebb magyarázat a Zoe technológiáról: http://www.htc.com/www/zoe/ 
 • BoomSound: Kimagaslóan jó hangzást kínál a telefon, valóban alkalmas kedvenc videói vagy zeneszámai meghallgatására, hiszen két hangszóró is került  akészülék előlapjára. 
 • Tisztán érthető hívás - még tömegben is: De nem csak a lejátszásban kínál érdekességeket. Dupla mikrofonnal rendelkezik, így a környzeti zajoknak megfelelően alkalmazkodik a beszélgetés hangereje, felerősíti a bejövő hangot, ha szükséges (és persze be van állítva)
 • Sense TV: A készülék beépített IR távirányító is lehet, de számos országban használható EPG adások kezelésére/követésére vagy a népszerű Hulu, Freeview kezelésre. Emlékeztetők is beállíthatók, semmiről nem marad le, interaktív televíziós programfüzet is lehet telefonjából. Sok-sok eszköz távirányítására is alkalmaz.
Főbb műszaki paraméterei:
 • Android, Sense, BlinkFeed, microSIM,Beats Audio
 • Qualcomm Snapdragon 600, 1,7 GHz Quad-Core 
 • 2 GB RAM, 32/64 GB háttértár (verziófüggő, ellenőrizze), memóriabővítési lehetőség nincs, 25 GB 2 éves Dropbox ingyen előfiz
 • 4,7 hüvelykes 468 PPI 1920x1080 kijelző
 • HSPA/WCDMA: Európa/Ázsia: 850/900/1900/2100 MHz GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz
 • HSPA, Wi-Fi, BT-aptX, GPS/Glonass, DLNA, NFC, Infra
 • 3,5 mm jack, micro USB, MHL
 • hátsó Ultrapixel kamera, ImageChip2, F2.0, optikai képstab., HD1080 videó, első 
 • szenzorok: gyro, gyorsulás, közelség, környezeti fény, digitális iránytű
 • 137,4 x 68,2 x 9,3, 143 gramm
 • 2300 mAH akku
Mi van a csomagban: készülék, headset, töltő-adapter, töltőkábel, angol leírás
Lokalizáció/magyarítás: a megismert módszerek várhatóan működnek
Mikortól kapható? A bejelentés szerint március végétőlNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése