2013. február 25., hétfő

MWC 2013: Galaxy Note 8.0, Quad-Core, S Pen

Forrás: Pcmag
Gyilkos tempót diktál a Samsung, az MWC kezdetével egyidejűleg egy 8 hüvelykes Galaxy Note Tablet verziót jelentett be a gyártó, bár aki nem finnyás, az akár telefonálni is fog tudni vele, e szempontból tehát az iPAD Minit lekőrözheti. A várhatóan magas induló árat leszámítva ez lehet sokaknak a tökéletes eszköz. Nem túl nagy ahhoz, hogy kényelmesen hordozzuk, jegyzettömbnek is kiváló, no és természetesen gyors és akár internetezni, irodai alkalmazásokhoz vagy játékra is ideális. Univerzális mindennapi tablet, vagy divatosabban Phablet eszköz!

A Galaxy Note 8 új életet lehel a közepes méretű hordozható Tabletekbe, mely géposztályt szintén a Samsung indította el még 2010-ben a Tab sorozattal. Egykezes, 8 hüvelykes eszköz. Hanghívásokra is alkalmas (csak a 3G verzió), de természetesen az alapfunkciója már a Tablet és persze univerzális jegyzetkészítő is, az S-Pen jól bevezetett funkcionalitása elérhető a készüléken. A készülék képességeit megismerve elmondható, hogy a mobilitás élménye és a nagy képernyő bizony már nem zárja ki egymást.

A készülék elég gyors és erős ahhoz, hogy a Note II-n bevezetett többablakos üzemmód itt is elérhető legyen, lehetővé teszi, hogy ne csak olvasson, de készítsen is vele dokumentumokat. Kiváló eBook olvasó, beépített Flipboard klienssel érkezik, videózhat, zenélhet, telefonálhat, internetezhet, fényképezhet, tökéletesen támogatja a mobil nomádok bármely tevékenységét! S Note minták segítik a jegyzetelést, az S Planner a mindennapi tevékenységek tervezésében segít, tökéletes naptár és teendő-menedzser a készülék. Bizony még a kézírás felismerésével is próbálkozhat, diákok számára kiváló jegyzetkészítő eszköz, azonnal megosztható bármi az internet segítségével.

IR Blaster funkcióval is rendelkezik, azaz TV távirányítóként is használhatja a Tabletet. Természetesen megfelelő Samsung kijelzőkkel a AllShare és AllShare Cast funkciók is működnek. Az egyik legjobb eszközt kínálja tehát pl. Samsung TV-je 'okosításához' is a gyártó, de a távirányító számos eszközzel képes együttműködni, legyen az DVD, Set-Top box stb.

A ChatON és a Samsung HUB-ok is mind-mind elérhetők, természetesen teljes értékű Google Play appstore-ral érkezik a készülék, alkalmas facebook, Twitter elérésre. A 2 GB memória, a négymagos processzor és az akár 64 Gb-val is bővíthető háttértár együttesen tényle páratlan készülék az egyre szélesedő Tablet-piaci kínálatban. Valóban univerzális mobil eszközt tervezett a Samsung.

Főbb műszaki jellemzői:
 • Andorid 4.1.2 JB, 
 • 1,6 GHz Quad-Core A9 processzor
 • 2 GB RAM, 16/32 GB háttértár (verziótól függ, ellenőrizze)
 • 8'' 1280x8000 kijelző
 • HSPA+, 21 MBPS, 850/900/1900/2100
 • WiFi, WiFi direct, Asslhatre, BT4, AGPS/Glonass (3G verziókban), IrDA
 • 3,5 mm jack,
 • 5 Mpix hátsó kamera, 1.3 Mix első kamera
 • szenzorok: gyorsulás, közelítés, compass
 • 210.8 x 135.9, 210 gramm
 • 4600 mAh akku
Forrás: SamsungMobilePresspcmag.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése