2013. március 20., szerda

Ha akarja, adja vissza: Levelünk mindenkinek, akit érint - új Galaxy S4 verzió!

Frissítés 2013/03/20 18:00:  A GSMARENA információi szerint az Snapdragon 600-as verziók LTE képességekkel is rendelkeznek majd, az Exynos Octa nem. Részletek itt
**
Nem 2015 Március 15-e alkalmából, de bizony blogunkban jelentettük meg, hogy a Samsung új okostelefont jelentett be. Nemzetközi sajtóinformációk, a gyártói prezentáció és anyahajónk, az EXPANSYS információi alapján publikáltuk, hogy a legújbb 1.6 GHz-s Octa-Core processzorral forgalmazzuk majd a készüléket. Nem igaz.A döntés meghozatalát követően értesültem arról, hogy a bejelentésben szereplő specifikációk máris módosultak. Az új 1.9 GHz-s, négymagos verzióval már kevésbé tudok azonosulni, épp a korábban kiemelt írásainkban szereplő értékeket gyengítik.

A tévesen közölt információkért a nyilvánosság előtt követem meg olvasóinkat. Más eszközöm nem lévén ezúton kérek mindenkit arra, szíveskedjenek elfogadni, hogy ismét tökhülyék vagyunk és heteken keresztül abban a hitben tartottuk magunkat, az új bejelentés egyben új processzorra is vonatkozik majd, más piacokra kerül majd csak a Qualcomm 600. Aki nem szíveskedik, az természetesen bármikor töröltetheti már feladott előrendelését.

Kevésbé hivatalosan tehát:
 • Ma reggelre az EXPANSYS oldalain javításra került a termékleírás, törlésre került az 1.6 GHz-s octa-core, bekerült a "blazing fast" 1.9 GHz-s négymagos. Ez amúgy átlagos, nem rossz, csak jómagam sem erre vártam. Sőt, hetek óta nem ennek -az amúgy elismert négymagosnak- csináljuk a felhajtást.
 • De hát sajnos nem tudhatunk mindent, és ugye élő a példa, még miniszter is lehet, aki azt sem tudja mit beszél vagy tesz. Elnézését kérem mindenkinek.
 • Igyekszem kideríteni, lesz-e olyan verzió is, amiért lelkesedni is érdemesebb.
 • Természetesen -ahogy eddig is bármikor- a már feladott előrendelések gond nélkül törölhetők.

4 megjegyzés:

 1. Fm rádió legalább lesz benne? Shol se találok infót.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nem publikálta a gyártó:
   http://goo.gl/ZvGoj


   Törlés
 2. Nem kell félni attól a Snapdragon 600-tól, nem rossz SoC az, éppen a HTC One-t nyomogatom és ebben is hasít.
  Nem beszélve arról, hogy biztosra veszem, a későbbiekben a T-Mobile-nál is lesz LTE-s verzió Qualcomm-mal.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem azzal van a gond, hogy rossz, hanem hogy igazi innovációként inkább az új processzor volna említhető. Ám azzal pedig nem megoldott az LTE, ha jól értelmezem az eddigi híreket.

   Azt pedig az EXPANSYS történetein keresztül tudom igazolni, hogy nem karakteresen jó érzés, hogy 3-4 héten keresztül mindenfelé az új processzort és érdekességeit szajkózza mindenki, majd a bejelentést követő első héten is a 2x4-re vesz fel előrendeléseket.

   És csak aztán szüli meg a gyártó, hogy ja nem, mégsem. A nagyobb piacokra qualcomm megy, az első készletek 60-80%-a ezzel készül. Csak ezt valahogy elfelejtetett hangsúlyozni a musical-előadás, amit a Samsung tartott.

   Törlés