2013. április 11., csütörtök

HTC ONE Raktáron - volt, van, lesz - mikor

Frissítés 2013/05/04 21:30: 246688 - 34 db érkezett 250 helyett. Alábbiak érvényben, fórum itt

Frissítés 2013/05/02 15:30: 246667 - ezüst - 75 db érkezett 1000 helyett. Komment ua. Esély ilyen érkezések mellett kevés. Alábbiak érvényben, fórum itt

Frissítés: 2013/04/27 17:00: Tegnap este 246687 - ezüst - 60 érkezett; 246667 - ezüst - 75 érkezett. Ez még mindig nem mutatja a helyzet stabilizálódását. Csak a bizalom maradt. Az alábbiak mind érvényben.

Frissítés 2013/04/26 11:20: Ma láttam végre először fekete verziót is. Mindösszesen megint csak 100 db érkezett és megy is el. Itt sincs betartva amit hittem korábban, a szent FPFS-elv. Ismét előztek olyan UK vásárlók is -köztük egy nagynevű fabless SOC designer több darabbal is-, akik akár egy hónappal később adták le rendeléseiket, mint sokszáz egyéb vásárló -köztük hazaiak is-. kapcsolódó fórum

Frissítés 2013/04/24: Ma ismét hátraszalajtva. Sok-sok soron látható várható beérkezési dátumok: 04/29, 04/30, 05/03. A fene sem tudja már biztosan, mikor lesz komoly volumen. Minimális volumenek érkeznek, az még mingi csak arra elegendő, hogy a február-márciusi előrendeléseket részlegesen kiszolgálják belőle. Érdemi készletérkezés a fenti dátumokra látszik, persze ne feledjük, eddig is látszott :). A probléma valódi oka esetleg a Mikrofongate :).

Frissítés 2013/04/12: Ma 15:50 perckor az EXPANSYS kiszámlázta az első Magyarországra induló HTC ONE készüléket, azaz elindult végre valami. Talán ezt azt jelenti, hogy végre kiszolgálási sor szerint haladnak a csomagfeladások. Ma estére kb. a 02/19-20-án feladott rendelések kerülnek csak kiadásra, aztán megint várni kell, amíg újabb adag érkezik. Továbbra is él a tétel. Ha azt látja a weben, hogy 50-100 vagy akár "100+" raktáron, az még mindig nem jelenti, hogy kap is, hiszen amíg sokezren állnak a sorban előtte, azé az elsőbbség.

Frissítés 2013/04/11: Újabb próbát tettünk, hogy egyáltalán van-e megbízható információja valakinek. Nos örömmel jelentem, nincs. Az okosok szerint talán április végére beáll a rend, addig marad a csepegtetés, amit alább is.

Frissítés 2013/04/08: A helyzet alig enyhült. Sokezren várakoznak, 100-200 db-s készletek érkeznek és mennek ki egyből, így az esetlegesen a weben megjelenő '100+ raktáron' jelölést nem érdemes figyelembe venni, hiszen ha 2987-en állnak a sorban valaki előtt, azon egy 100 db-s készlet nem sokat segít. Érdemi 1000-2000 db-s készletérkezés ma nem látszik. Amint jön, publikáljuk.

Innen indult 03/29:
HTC ügyekben sajnos folytatódik a csiki-csuki. Már akadnak olyanok, akik hallottak olyanokról akik kaptak, de ennek épp az ellenkezője is igaz lehet. Nézzük a tények összegzését  ma reggelről:


Mit lehet ma mondani:
 • Megbízhatóan semmit, mindig a cikk tetején
 • A sokat hangoztatott "first-pay-first-serve" elve nem érvényesül. Sok esetben egy speciális a HTC által is befolyásolt sorrend szerint megy akiszolgálás (mivel az EXPANYS üzemelteti a HTC kiegészítő boltját is, akadhatnak olyan szerződések, melyekbe bele sem látunk).
 • Sok-sok forrásból igyekeszik vásárolni a EXPANSYS, gyakorlatilag aki ma HTC-vel komolyan foglalkozik a EU-n belül, attól az EXPANSYS bármennyit megvenne. Nem csak a mesterdisztribúcióktól, hanem minden nagyobb kereskedőtől is.
 • Senki nem tud ennél érdemibb információt adni. Ahogy eddig is, úgy eztán is arra lehet számítani, hogy ha van készlet, az EXPANSYS-on nem múlik semmi, egy napon belül akár 1000-1500 készülék kiszállítása sem kizárt. 
Tehát:
 • Nem az EXPANSYS áteresztő-képességén múlik itt bármi is, hanem azon, hogy van-e mit eladni.
 • Ha van mit eladni, eladják. Ha nincs, nem az EXPANSYS gyártja. 
 • A gyártói bejelentés óta eltelt gyártói kommunikációk szerint is folyamatosan dolgoznak a hiányhelyzetek megszüntetésén, de pletykákból az is ismert, hogy nem tudott eddig senki stabil készletekről beszámolni. 
Vélemény:
 • A személyes véleményem szerint gyártói, HTC-s hiba, amit látunk.
 • Sokezres beszerzésekben és eladásban érdekelt az EXPANSYS folyamatosan. Ez pedig üzlet. Pontosan tudja mindenki, mennyire fontos egy kurrens modellből az első eladók között lenni, A "Be First nem szimpla marketing maszlag. De ha nincs, akkor sajnos csak azt tudom mondani, hogy aki már feladott előrendeléssel várakozik, annak előbb-utóbb lesz. És természetesen bármikor törölhető a rendelése, ha más gyorsabb, ügyesebb. 
 • Továbbá érdemes azt is mérlegelni, hogy ha most az alaposan túlhajtott érdeklődés miatt a HTC végre felfuttatja/stabilizálja a termelést, ahogy ígérgeti, akkor kb. 1,5-2 hónap múlva majdnem bizonyosan túlkínálat fogja jellemezni a piacot. És akkor pedig az árak leesnek.

Emlékeztetők a főbb információkkal:
 • Lokalizáció, magyarítás: az első videók alapján igen, van/megoldott. Bár mindig problémás lehet, itt olvashat erről részletesebben
 • A csomagban? Csak a szokásos (töltőkábel és adapter, készülék, headset - nem beats)
 • Előrendelés értelme? Bővebben alább, röviden: 1. semmit nem kockáztat 2. nem terhelik, nem fizet, de jog arra, hogy ha túlkereslet alakul ki, akkor érkezési sorban előbb kap, aki előbb jött.
ÁR, VÁSÁRLÁS:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése