2013. október 9., szerda

Samsung, LG: Hajlított kijelzők, hajlított akkumulátorok, hajlított gépekÉv közben már több pletyka is, gyártói megerősítés is érkezett arról, hogy a koreai nagyágyúk flexibilis készülékekkel terveznek a jövőben. A héten az LG-t megelőzve a Samsung már egy konkrét modell, a Galaxy Round forgalmazását is bejelentette. 
Az 5,7 hüvelykes, hajlított képernyős 'homorú" okostelefont mutatott be a gyártó, érdekessége talán a fenti videón is jól látható, görgetéssel is vezérelhető a telepített Android rendszer. A telefon európai vagy amerikai forgalmazásáról egyelőre nincs megerősítés, így egyelőre nem érdemes nagyon lelkesedni érte. A képek alapján talán a homorú telefon abból a szempontból érdekes, hogy talán anatómialilag jól illeszkedik a tenyérhez, a "nagy tepsit" így jól kézbe lehet fogni. Ugyanakkor tokba, autós tartóban egyéb mindennapos használatra  nem feltétlenül tűnik kényelmesebbnek, mint egy hagyományos nyos "síkképernyős" okostelefon.


Az LG flexibilis képernyőt és hajlított akkumulátort is bemutatott a héten, ennek segítségével talán még érdekesebb készülékek építhetők a jövőben. A gyártó flexibilis OLED kijelzőjének két fontos új jellemzője a törésbiztosság és a hajlíthatóság. Az új, 6 hüvelykes 0,44 mm vastag képernyő maximum 700mm sugár mentén hajlítható, tehát még nyilván nem garantál korlátlan rugalmaságot a tervezésben, de láthatóan már ezt is eladható piaci értéknek gondolja mindkét dél.koreai gyártó. Az kétségtelen, hogy az új technológiák segítségével még szabadabb a tervezők keze, ráadásul a korábbi Samsung prototípusok ismertetésekor lehetőségeket muattak arra is, hogy a képernyőnek csak egy részét kapcsolja rendszer, így pl. sokkal takarékosabb megoldások is érkezhetnek. A valódi érdekesség pedig vélhetően az LG sajtóanyagban kiemelt hajlítási sugár lesz ennél az alaptechnológiánál, ha majd 3-4 centiméteres szinte érkezik a technológia, ott már a feltekerhető képernyős telefonokról beszélhetünk... :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése